diumenge, 1 de febrer del 2009



El nostre amic el Nyam-Nyam plàstic està molt preocupat perquè cada dia es llencen milers i milers de bosses de plàstic i ens vol donar el següent consell ecològic.

CONSELL ECOLÒGIC:
EVITA LES BOSSES DE PLÀSTIC DELS SUPERMERCATS.

Són pràctiques, eficients, netes i,... GRATUÏTES! Ens hem acostumat a elles, però el cost mediambiental és molt elevat. Es fabriquen 5 bilions de bosses de plàstic al món, de les que només se’n reciclen un 10%. El 4% del petroli extret es destina a la industria del plàstic. L’experiència demostra que quan als supermercats es posa un preu simbòlic a les bosses, es redueix el seu consum en un 30%. Les bosses de plàstic formen part del nostre paisatge, tant terrestre com marítim. Les pintures d’impressió de les bosses contenen residus metàl·lics altament contaminants. La falta de biodegradabilitat (algunes d’elles poden romandre estables durant 400 anys) fa que quan s’incineren es generin residus molt tòxics. Tanta falta ens fan ?
Calen mesures governamentals urgents, serioses i eficients. Mentre no arriben, podem aportar el nostre gra de sorra per a la protecció del MEDIAMBIENT seguint aquests consells:
-Evita l’ús de les bosses de plàstic sempre que et sigui possible.
-Rebutja les bosses de plàstic a les botigues. Porta la teva pròpia bossa de roba, un cistell o un carro de compra.
-Porta sempre a sobre una bossa plegada per compres inesperades.
-Reutilitza les bosses de plàstic per una nova compra.
-I quan ja s’hagin reutilitzat molt, aprofita-les per emmagatzemar les escombraries.
-Reclama al teu supermercat que cobrin un petit suplement per cada bossa de plàstic, en comptes de regalar-la.
-Anima a la teva família i amics a que en redueixin l’ús.
-I, recorda: EL MILLOR RESIDU ÉS EL QUE NO ES GENERA!